Informatie en advies over dakwerken
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
 

dakwerken

dak vernieuwenEen dak vernieuwen kan meerdere werkzaamheden omvatten. In veel gevallen hoeft alleen de dakbedekking vernieuwd te worden. Dit hoeft vaak niet in zijn geheel te gebeuren als uw dak over het algemeen in een goede staat is. Het dak vernieuwen kan ook gedeeltelijk gebeuren door slechts een deel van uw dakbedekking te vervangen. Een goedkopere oplossing kan ook zijn om een overzetdak te plaatsen over uw huidige dak. Een grotere ingreep kan ook zijn het vernieuwen van de dakconstructie.

*Tip:

Direct weten wat dakwerken kost? Ontvang tot 6 offertes van diverse lokale specialisten en bespaar tot 30%, geheel vrijblijvend.

Het dak vernieuwen met dakbedekking

Wanneer uw dakbedekking door slijtage of veroudering aan vervangen toe is kunt u uw dak laten inspecteren door een dakwerker. Deze kan bepalen welke werkzaamheden er uitgevoerd kunnen worden. Vaak is het namelijk niet noodzakelijk om de gehele dakbedekking te vernieuwen, maar is dit slechts gedeeltelijk nodig. Dit scheelt erg in de kosten en het dak vernieuwen kan dan vaak binnen één dag gebeuren. Als uw gehele dak verouderd of zeer beschadigd is dan kan er het best gedacht worden aan een complete vervanging of het plaatsen van een overzet dak.

Een overzetdak plaatsen over uw huidige dakbedekking

Het vervangen van uw gehele dakbedekking kan een hele klus zijn die flink wat kosten met zich meebrengt. Een optie waarvoor steeds meer mensen kiezen is het plaatsen van een overzetdak over de oude dakbedekking. Een overzetdak bestaat uit licht metalen platen die zo ontworpen worden zodat deze niet is te onderscheiden van een echt dak. Doordat een overzet dak zo licht is zal uw dak minimaal belast worden. Uw dak vernieuwen kan middels een overzetdak snel gebeuren tegen een zeer aantrekkelijke prijs.

Dakconstructie vervangen

Heeft u een zeer oud dak of heeft u last gehad van vocht of houtworm in uw dakconstructie? Dan kan het zijn dat deze aan vervanging toe is. Een verzwakte dakconstructie kan namelijk erg gevaarlijk zijn. Het verstevigen van de dakconstructie hoeft niet altijd in zijn geheel te gebeuren. Het is mogelijk om de dakconstructie gedeeltelijk op zwakke plekken te versterken. Wanneer de gehele dakconstructie aan vernieuwing toe is zal deze in zijn geheel vervangen moeten worden wat aardig wat kan kosten. In sommige gevallen moet er zelfs een architect aan te pas komen om rekening te houden met de stabiliteit van de woning.


Laatste nieuws

nieuw dak

Dakisolatie

Het laten plaatsen van u dakisolatie kan zeer voordelig worden gedaan met

Groendak plaatsen

Een groendak is absoluut een van de mooiste daken. Een begroeid dak

Dakbedekking plat dak

Er zijn verschillende soorten dakbedekking die u kunt laten plaatsen op een