Informatie en advies over dakwerken
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
 

nieuw dak

Dakisolatie voordelig plaatsenHet laten plaatsen van u dakisolatie kan zeer voordelig worden gedaan met premies en belastingvermindering die wettelijk zijn vastgelegd door de overheid. Ook heeft u recht op een BTW tarief van 6% op alle arbeidskosten. Het isoleren van uw dak bespaard geld. Maar liefst 25% van de warmte in uw woning kan verloren gaan via het dak wanneer deze niet is geïsoleerd. Het plaatsen van dakisolatie zorgt er voor dat de warmte beter blijft behouden en u hoeft daardoor minder uit te geven aan stookkosten. Een gemiddeld gezin heeft de investering al binnen 5 jaar terugverdiend.

*Tip:

Direct weten de exacte prijs is? Ontvang tot 6 offertes van diverse lokale specialisten en bespaar tot 30%, geheel vrijblijvend.

Maximaal op de kosten voor dakisolatie besparen

Allereerst is het belangrijk om te weten dat de premies hoger liggen wanneer u een aannemer de dakisolatie laat plaatsen. Wanneer u zelf uw dak isoleert liggen de premies lager omdat er minder garantie is dat de isolatie daadwerkelijk goed is gedaan.

Dakisolatie premies

Uitvoering door aannemer Uitvoering doe-het-zelf
Rd-waarde is
minstens 3,5 m²K/W
6 euro per m² 3 euro per m²
Rd-waarde is
minstens 4 m²K/W
7 euro per m² 3,5 euro per m²
Rd-waarde is
minstens 4,5 m²K/W
8 euro per m² 4 euro per m²

Bron: Vlaanderen.be en dakisolaties

30% van het factuurbedrag als belastingvermindering

Van u overheid mag u 30% van het betaalde factuurbedrag voor dakisolatie bij uw belastingaangifte aangeven als belastingvermindering. Dit gaat over inkomensjaar 2015 en wordt aangegeven in 2016. Er geldt echter wel een maximum bedrag van 3.050 euro dat u kunt opgeven.

Dakisolatie is verplicht

De Vlaamse dakisolatienorm is sinds 1 januari 2015 van start gegaan. Hierin is opgenomen dat alle woningen die voor 2006 aan het elektriciteitsnetwerk zijn aangesloten voor 2020 het dak geïsoleerd moeten hebben. Hoe eerder u dakisolatie toepast des te meer tijd heeft u om de investering nog voor 2020 terug te verdienen.

Vergelijk offertes

Vergelijk offertes om er achter te komen door welk bedrijf in uw regio u het voordeligst dakisolatie kan laten uitvoeren. De prijzen verschillen per bedrijf en kunnen tot wel 40% uiteenlopen. Met onze gratis en vrijblijvende offertedienst kunt u offertes ontvangen van meerdere dakisolatie bedrijven en deze vergelijken.


Laatste nieuws

nieuw dak

Dakisolatie

Het laten plaatsen van u dakisolatie kan zeer voordelig worden gedaan met

Groendak plaatsen

Een groendak is absoluut een van de mooiste daken. Een begroeid dak

Dakbedekking plat dak

Er zijn verschillende soorten dakbedekking die u kunt laten plaatsen op een