Dakgoten vervangen of repareren

De dakgoten zijn onderdeel van het afvoersysteem van uw woning en zorgen voor de afvoer van water vanaf het dak. De meest gebruikte materialen voor dakgoten zijn pvc en zink. Door de veroudering in combinatie met weersomstandigheden moeten de dakgoten regelmatig geïnspecteerd worden. Een dakwerker kan bepalen of de dakgoten vervangen of aan reparatie toe zijn.

Een lekkage in de dakgoten

De meest voorkomende reden om de dakgoten te vervangen of repareren zijn lekkages. Wanneer uw dakgoten nog in een goede staat zijn maar zich toch een lekkage heeft voorgedaan kan deze vaak eenvoudig gerepareerd worden. Zijn de dakgoten echter helemaal versleten, werkt de afvoer niet meer goed of zijn er veel lekkages? Dan is de dakgoten vervangen de beste optie. Een goed afvoersysteem beschermd namelijk de waarde van uw dak en zorgt ervoor dat al het vocht goed wordt afgevoerd. Een nieuwe dakgoot kan op ieder dak snel en makkelijk geplaatst worden met behulp van beugels en klemstrips. Omdat er goed rekening gehouden moet worden met de helling van het dak is het altijd verstandig dit te laten doen door een ervaren dakwerker.

Verstopping van de regenpijp

Een andere reden om de dakgoten te repareren of vervangen is een verstopping. Hebben uw dakgoten geen dakgootbeschermers of bladbolrooster dan kunnen bladeren en vuil verstopt komen te zitten in de regenpijp. De dakgoot vervangen zal dan niet nodig zijn. Deze hoeft slechts ontstopt te worden en er zullen dakgootbeschermers op de dakgoten geplaatst worden en een bladbolrooster boven de regenpijp. Vooral in bosrijke gebieden is dit sterk aan te raden, bladeren en takken zijn namelijk de voornaamste reden waarom dakgoten verstopt raken.

De dakgoten vervangen of repareren. Hoeveel kost dat?

De prijs voor het vervangen of repareren van de dakgoten is sterk afhankelijk van de omvang van de dakwerken. Een volledige vervanging van de dakgoten is vaak twee dagen werk en kan tot €2500,- (voor een gemiddelde woning) kosten. Gaat het om een reparatie dan kan deze vaak binnen enkele uren worden uitgevoerd en zult u slechts een klein bedrag kwijt zijn. Een inspectie van een dakwerker zal nodig zijn om te bepalen hoeveel de dakwerken zullen kosten.

Wat zijn de exacte kosten precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij dakwerkers in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.