Informatie en advies over dakwerken
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
 

Dakgoten vervangen De dakgoten zijn onderdeel van het afvoersysteem van uw woning en zorgen voor de afvoer van water vanaf het dak. De meest gebruikte materialen voor dakgoten zijn pvc en zink. Door de veroudering in combinatie met weersomstandigheden moeten de dakgoten regelmatig geïnspecteerd worden. Een dakwerker kan bepalen of de dakgoten vervangen of aan reparatie toe zijn. Ontdek op deze pagina alle informatie, waaronder de kostprijs, voor het vervangen van de dakgoot.

*Tip:

Direct weten de exacte prijs is? Ontvang tot 6 offertes van diverse lokale specialisten en bespaar tot 30%, geheel vrijblijvend.

De dakgoten vervangen of repareren. Hoeveel kost dat?

De prijs voor het vervangen of repareren van de dakgoten is sterk afhankelijk van de omvang van de dakwerken. Een volledige vervanging van de dakgoten is vaak twee dagen werk en kan tot €2500,- (voor een gemiddelde woning) kosten. Gaat het om een reparatie dan kan deze vaak binnen enkele uren worden uitgevoerd en zult u slechts een klein bedrag kwijt zijn. Een inspectie van een dakwerker zal nodig zijn om te bepalen hoeveel de dakwerken zullen kosten.

Kostprijs dakgoot vervangen of repareren

Wat is de kostprijs van het laten vervangen of repareren van een dakgoot? Voor u hebben we hieronder een handig overzicht gemaakt van de gemiddelde kostprijzen. Zo krijgt u een beter beeld van de gehanteerde prijzen.

Soort werkzaamheid Prijzen
Reparatie € 100 tot € 140
Zelf demonteren en laten plaatsen van PVC dakgoot € 500 tot € 800
Laten verwijden en laten plaatsen zinken dakgoot € 700 tot € 1.200

Let op dat het hier gaat om indicatieprijzen. De prijzen kunnen beïnvloed worden door het aantal dakgoten dat geplaatst en verwijderd moeten worden maar ook door het materiaal dat gebruikt wordt.

Prijzen per soort dakgoot

Wat zijn de prijzen per soort dakgoot? Hieronder vindt u een overzicht van de soorten dakgoten met de gemiddelde prijzen per meter en eigenschappen. De voordelen en nadelen kenmerken een bepaalde soort dakgoot wat weer invloed heeft op de prijs. Als u weet hoeveel meter dakgoten u heeft kunt u zelf de totale prijs berekenen.

Materiaal Gem. prijs per meter De voordelen
Zink € 35 tot € 60 – Zeer goede levensduur
– Luxe uitstraling
PVC (kunststof) € 30 tot € 40 – Weinig onderhoud
– Diverse kleuren
Koper € 35 tot € 50 – Exclusief
– Zeer duurzaam
Aluminium € 35 tot € 60 – Kras en slag vast
– Optie; naadloos

Waarom dakgoot vervangen of repareren?

  • Een lekkage in de dakgoten. De meest voorkomende reden om de dakgoten te vervangen of repareren zijn lekkages. Wanneer uw dakgoten nog in een goede staat zijn maar zich toch een lekkage heeft voorgedaan kan deze vaak eenvoudig gerepareerd worden. Zijn de dakgoten echter helemaal versleten, werkt de afvoer niet meer goed of zijn er veel lekkages? Dan is de dakgoten vervangen de beste optie. Een goed afvoersysteem beschermd namelijk de waarde van uw dak en zorgt ervoor dat al het vocht goed wordt afgevoerd. Een nieuwe dakgoot kan op ieder dak snel en makkelijk geplaatst worden met behulp van beugels en klemstrips. Omdat er goed rekening gehouden moet worden met de helling van het dak is het altijd verstandig dit te laten doen door een ervaren dakwerker.
  • Verstopping van de regenpijp. Een andere reden om de dakgoten te repareren of vervangen is een verstopping. Hebben uw dakgoten geen dakgootbeschermers of bladbolrooster dan kunnen bladeren en vuil verstopt komen te zitten in de regenpijp. De dakgoot vervangen zal dan niet nodig zijn. Deze hoeft slechts ontstopt te worden en er zullen dakgootbeschermers op de dakgoten geplaatst worden en een bladbolrooster boven de regenpijp. Vooral in bosrijke gebieden is dit sterk aan te raden, bladeren en takken zijn namelijk de voornaamste reden waarom dakgoten verstopt raken.

Wat is de beste keuze?

Laat u altijd adviseren door een specialist. Wij raden u daarom aan om diverse adviezen en prijzen te vergelijken. Dit kunt u doen door het formulier op onze website in te vullen. U krijgt dan geheel gratis en vrijblijvend tot 6 offertes van diverse specialisten. Zo kunt u tot wel 30% op de kostprijs besparen.

 


Laatste nieuws

nieuw dak

Dakisolatie

Het laten plaatsen van u dakisolatie kan zeer voordelig worden gedaan met

Groendak plaatsen

Een groendak is absoluut een van de mooiste daken. Een begroeid dak

Dakbedekking plat dak

Er zijn verschillende soorten dakbedekking die u kunt laten plaatsen op een