Informatie en advies over dakwerken
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
 

dakwerken

Dakpannen vervangenDe dakpannen vervangen is een werkzaamheid die om de 25 jaar uitgevoerd moet worden om een goede staat van uw dak te verzekeren. Dit kunt u zelf doen, maar de meeste mensen besteden dit werk uit aan een dakwerker. Wanneer uw dakpannen vervangen moeten worden kan dit namelijk in indicatie zijn om ook de rest van uw dak te laten inspecteren. Denk hierbij aan de staat van de dakgoten, de roofing of de dakconstructie zelf.

*Tip:

Direct weten de exacte prijs is? Ontvang tot 6 offertes van diverse lokale specialisten en bespaar tot 30%, geheel vrijblijvend.

Betonnen en keramische dakpannen vervangen

Vrijwel alle dakpannen zijn van beton of keramiek (rivierklei) gemaakt en kunnen op een snelle en makkelijke manier worden vervangen. Bij slijtage van een deel van het dak hoeft u niet alle dakpannen te vervangen. Een dakwerker kan namelijk prima een deel van uw dakpannen vervangen en huidige dakbedekking opnieuw reinigen. Dit is veel goedkoper dan het gehele dak vernieuwen. Betonnen dakpannen zijn over het algemeen goedkoper dan de keramische variant en zij gaan ongeveer 30 jaar mee. Keramische dakpannen hebben een meer natuurlijke uitstraling, zijn wat duurder maar gaat over het algemeen langer (50 jaar) mee.

Prijzen voor de vervanging van dakpannen

Prijzen voor dakpannen liggen afhankelijk van het type dakbedekking en de omvang van de dakwerken tussen de 25 en 65 euro per vierkante meter. Prijzen tussen dakwerkers kunnen nog wel eens van elkaar verschillen dus het vergelijken van meerdere offertes is aan te raden. Dit kunt u doen door onze gratis en vrijblijvende vergelijkingsdienst te gebruiken.

Een goede inspectie van het dak laten uitvoeren

Gaat het om een oude woning dan is het verstandig om advies te krijgen van een ervaren dakwerker. Deze kan namelijk naar de staat van uw dak kijken en bepalen of het handig is om meerdere vormen van dakwerken uit te voeren. Denk hierbij aan het leggen van een isolerende laag, het ontmossen van de dakpannen of het versterken van de dakconstructie. Het zou namelijk zonde zijn wanneer u over enkele jaar merkt dat niet alleen de dakpannen vervangen hadden moeten worden, maar dat meer werk vereist was. Een goede inspectie van uw dak kan dus voorkomen dat u op termijn te veel geld uitgeeft.


Laatste nieuws

nieuw dak

Dakisolatie

Het laten plaatsen van u dakisolatie kan zeer voordelig worden gedaan met

Groendak plaatsen

Een groendak is absoluut een van de mooiste daken. Een begroeid dak

Dakbedekking plat dak

Er zijn verschillende soorten dakbedekking die u kunt laten plaatsen op een