Informatie en advies over dakwerken
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
 

DakrenovatieHet uitvoeren van dakrenovatie kan op verschillende manieren invulling krijgen. Afhankelijk van de staat van uw dak kan een dakwerker na inspectie bepalen welke dakrenovatie werkzaamheden er moeten worden uitgevoerd. Op deze manier bent u ervan verzekerd dat uw dak nog vele jaren in een goede conditie verkeert. Op deze pagina zullen wij een aantal mogelijkheden omtrent dakrenovatie behandelen.

*Tip:

Direct weten wat dakwerken kost? Ontvang tot 6 offertes van diverse lokale specialisten en bespaar tot 30%, geheel vrijblijvend.

De dakbedekking (gedeeltelijk) vernieuwen

Wanneer uw dakbedekking verouderd of beschadigd is dan kunt u ervoor kiezen deze in zijn geheel of gedeeltelijk te laten vernieuwen. Vaak is het grootste gedeelte van de dakconstructie nog in zeer goede staat waardoor slechts een deel van de dakbedekking vervangen hoeft te worden. Kiest u ervoor uw gehele dakbedekking te vervangen dan kunt u er bijvoorbeeld ook voor kiezen een nieuw onderdak te plaatsen. Gaat het slechts om een gedeeltelijke vervanging van uw dakbedekking dan kan de dakrenovatie vaak binnen één dag worden uitgevoerd tegen een zeer redelijke prijs.

Repareren van dakgoten en het vervangen van zinkwerk

Laat u dakrenovatie uitvoeren dan is het verstandig om de dakwerker ook te laten kijken naar de staat van uw dakgoten en zinkwerk. Bij oude daken kunnen deze nog wel eens verslijten door de weersomstandigheden. Het vervangen of repareren van de dakgoten en het zinkwerk is een klus die circa eens in de 25 jaar moet worden uitgevoerd. Deze werkzaamheden kunnen vaak gebeuren tegen een zachte prijs, zeker wanneer u ook uw dakbedekking laat vervangen of repareren.

Het plaatsen van een overzetdak

U hoeft niet altijd uw dakbedekking te laten vervangen. Een andere methode om dakrenovatie uit te voeren is het plaatsen van een overzetdak. Dit zich lichtmetalen platen die over uw huidige dak heen geplaatst wordt om te fungeren als een heel nieuw dak. Deze platen kunnen in verschillende kleuren geproduceerd worden en zijn niet te onderscheiden van een echt dak. De platen zijn licht en belasten uw dak minimaal. Bovendien kan een overzetdak over vrijwel elke vorm van dakbedekking geplaatst worden.

Dakrenovatie prijzen vergelijken

Om zoveel mogelijk op de kosten van dakrenovatie te besparen en de beste dakwerker te vinden in uw regio kunt u gebruik maken van onze gratis vergelijkingsdienst. Hiermee kunt u vrijblijvend 6 offertes vergelijken van lokale dakwerkers om ze te besparen op de kosten van dakrenovatie.


Laatste nieuws

nieuw dak

Dakisolatie

Het laten plaatsen van u dakisolatie kan zeer voordelig worden gedaan met

Groendak plaatsen

Een groendak is absoluut een van de mooiste daken. Een begroeid dak

Dakbedekking plat dak

Er zijn verschillende soorten dakbedekking die u kunt laten plaatsen op een