Informatie en advies over dakwerken
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
 

overzetdak

DakreparatieHeeft u schade aan uw dak? In dat geval is het aan te raden om hier snel naar te laten kijken. Een dakreparatie kan nodig zijn door een lekkage maar kan ook andere redenen hebben. Wanneer de schade alleen cosmetisch is (losse of kapotte dakbedekking of dakpannen) dan is de schade te overzien. Wanneer u merkt dat er ook water via uw dak in uw woning terecht komt moet dit probleem snel worden opgelost. Een dak heeft een vochtwerend effect en wanneer hier een lek in zit loopt de gehele dakconstructie gevaar om aangetast te worden.

*Tip:

Direct weten de exacte prijs is? Ontvang tot 6 offertes van diverse lokale specialisten en bespaar tot 30%, geheel vrijblijvend.

Welke prijzen kan ik verwachten voor dakreparatie?

Wanneer een specialist naar uw dak kijkt zal deze eerst een inspectie doen. Deze zal eerst kijken naar de staat van de dakbedekking. Het kan zijn dat deze verouderd is en geheel vervangen moet worden om toekomstige problemen te voorkomen. Het kan echter ook dat er alleen plaatselijke dakreparatie nodig is en de dakbedekking nog in goede conditie is.
Allereerst is er een prijsverschil tussen platte daken en hellende daken. Een hellend dak heeft bijna altijd dakpannen. De prijs voor het vervangen van deze dakpannen is als volgt:

Kosten dakreparatie bij een hellend dak

  • Vervanging betonnen dakpannen 45 – 75 euro per m2
  • Vervanging keramische dakpannen 65- 95 euro per m2

Dit bedrag geld alleen voor het vervangen van de dakpannen. Voor de vervanging van de nokvorsten die de twee dakhelften samenbrengen wordt een apart bedrag gerekend. Ook voor het steigerwerk (indien nodig) worden er extra kosten gerekend.

Kosten dakreparatie bij een plat dak

Wanneer u een plat dak heeft zijn de prijzen voor dakreparatie weer anders omdat het materiaal en de plaatsingsmethode verschillen.

  • Vervanging bitumen laag 40 – 55 per m2
  • Vervanging kunststof (PVC) 50 – 65 per m2
  • Vervanging rubber 70 – 85 per m2

Deze bedragen zijn exclusief het aanbrengen van isolatiemateriaal.
Zoals u ziet kunnen de prijs erg van elkaar verschillen en zijn afhankelijk van het type materiaal dat u kiest. Het is daarom aan te raden om meerdere offertes aan te vragen om de kosten te vergelijken. Zeker als het oppervlak waar dakreparatie nodig is groter lijkt de zijn dan verwacht en de dakgoot ook moet worden vervangen.


Laatste nieuws

nieuw dak

Dakisolatie

Het laten plaatsen van u dakisolatie kan zeer voordelig worden gedaan met

Groendak plaatsen

Een groendak is absoluut een van de mooiste daken. Een begroeid dak

Dakbedekking plat dak

Er zijn verschillende soorten dakbedekking die u kunt laten plaatsen op een