Informatie en advies over dakwerken
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
 

Dakconstructie vervangen Bij oude woningen is het belangrijk om de staat van de dakconstructie in de gaten te houden. Onder de dakconstructie worden de balken, platen en het gewapend beton gerekend die uw dak staande houden. Over de jaren heen kan de dakconstructie verouderd of beschadigd raken door bijvoorbeeld vochtproblemen, weersomstandigheden of houtworm. De dakconstructie vervangen is niet altijd in zijn geheel nodig. In de meeste gevallen kan de dakconstructie gedeeltelijk vervangen of versterkt worden. Enkel bij zeer grote problemen zal de dakconstructie volledig vervangen moeten worden. Op deze pagina leest u alle belangrijke informatie.

*Tip:

Direct weten de exacte prijs is? Ontvang tot 6 offertes van diverse lokale specialisten en bespaar tot 30%, geheel vrijblijvend.

Laat aan dakwerker de dakconstructie nakijken

Door middel van een videoscoop kan een dakwerker zonder breekwerk snel en makkelijk uw dakconstructie nakijken. Er wordt dan vooral gekeken naar de staat van het hout. Hier kunnen zich vochtproblemen in voordoen waardoor het hout kan gaan rotten. Een ander probleem dat regelmatig voorkomt is dat het hout is aangetast door hevige weersomstandigheden of houtworm. Zijn er problemen met de dakconstructie dan kunt u de dakwerker het best ook laten kijken naar uw dakbedekking. Problemen met de dakconstructie ontstaan vaak verkeerde of slecht geplaatst dakbedekking die vocht doorlaat of juist geen damp vanuit de woning vrijlaat.

De prijzen voor de dakconstructie vervangen

Het is erg moeilijk te zeggen hoeveel de dakconstructie vervangen kost. De staat van het dak is hierbij zeer belangrijk, het type dakbedekking en of u een hellend of plat dak heeft. Als uw dakconstructie alleen versterkt moet worden dan zijn de prijzen hiervoor zeer redelijk. Een volledige vervanging kan echter aardig wat kosten omdat er vaak ook een architect bij moet komen kijken. Om zeker te weten wat de kosten ongeveer zijn kunt u via onze gratis vergelijkingsdienst tot 6 offertes vergelijken voor dakwerken. Door vrijblijvend offertes te ontvangen van 4 lokale dakwerkers heeft u een goede indicatie van de kosten.

Kosten nieuw dak

Wat zijn de kosten van een nieuw dak? Dat leest u hieronder.

Soort Prijs per m2
Plat dak
EPDM €35 – €85
Bitumen €30 – €50
Groendak €40 – €85
Hellend dak
Betonpannen €28 – €45
Bitumenleien €37 – €47
Kunstleien €33 – €72
Kleidakpannen €37 – €72
Natuurleien €53- €210
Overzetdak €50 – €67
Zink €65 – €107
Riet €87 – €102

Waarom vergelijken?

Waarom is het verstandig om diverse offertes op te vragen en te vergelijken? Omdat het om maatwerk gaat. De kosten kunnen namelijk aanzienlijk verschillen per specialist. Vergelijk daarom via onze website in een keer tot 6 specialisten uit uw regio.


Laatste nieuws

nieuw dak

Dakisolatie

Het laten plaatsen van u dakisolatie kan zeer voordelig worden gedaan met

Groendak plaatsen

Een groendak is absoluut een van de mooiste daken. Een begroeid dak

Dakbedekking plat dak

Er zijn verschillende soorten dakbedekking die u kunt laten plaatsen op een