Informatie en advies over dakwerken
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
 

dakkapelOm extra ruimte op de zolder te creëren laten veel woningeigenaren een dakkapel plaatsen. Dit is niet alleen goed voor extra leefruimte. Een woning met een dakkapel stijgt flink in waarde waardoor dit een rendabele investering is mocht u de woning ooit verkopen. Tegenwoordig kunnen dakkapellen binnen één of enkele dagen geplaatst worden. Een dakkapel laten bouwen zorgt dus niet voor veel overlast.

*Tip:

Direct weten de exacte prijs is? Ontvang tot 6 offertes van diverse lokale specialisten en bespaar tot 30%, geheel vrijblijvend.

Hoeveel kost het plaatsen van een dakkapel?

De kosten voor het plaatsen van een dakkapel verschillen per woning en het materiaal dat u kiest. Zo kan er bijvoorbeeld gekozen worden uit hout, prefab of kunststof dakkapellen. Een verdere inspectie van uw dakconstructie zal bepalen welke aanpassingen er gedaan moeten worden en hoeveel werk dit zak kosten. Meestal kunt u vrijblijvend een dakwerken of dakkapel bedrijf langs laten komen om zo een kostenplaatje voor u op te stellen. Afhankelijk van de omvang van de dakwerken, het materiaal en eventuele extra opties. kunnen prijzen liggen tussen de 5000 en 10.000 euro. Prijzen verschillen per dakkapel bedrijf dus het vergelijken van offertes is altijd aan te raden.

Dakisolatie aanbrengen

Een groot deel van de mensen die een dakkapel laat plaatsen kijkt ook naar de opties voor dakisolatie. Laat u deze werkzaamheden tegelijkertijd uitvoeren door een dakwerker scheelt dit niet alleen in tijd. Het scheelt ook op de energierekening. Een groot deel van de warmte van de woning gaat namelijk via het dak verloren. Het aanbrengen van dakisolatie zorgt ervoor dat de warmte behouden blijft waardoor uw cv ketel veel minder hardt hoeft te werken. Dit betekent een veel lagere energierekening aan het einde van het jaar. Hiermee verdient het aanbrengen van dakisolatie zichzelf terug over de jaren heen.

Dakrenovatie en een dakinspectie

Wanneer u een dakkapel laat plaatsen is het wellicht ook een goed moment om aan dakrenovatie te denken. Een dak moet ongeveer om de 30 jaar gerenoveerd worden. Dit houdt in het dak vernieuwen (gedeeltelijk of volledig) of het vervangen van de dakgoten en regenpijp. Een dak moet altijd voldoende bestand zijn tegen de weeromstandigheden en mag geen vocht doorlaten. Een periodieke dakinspectie kan ervoor zorgen dat uw dak in een uitstekende staat blijft verkeren. Laat een dakkapel plaatsen dan is het slim om de dakwerker ook direct een verdere inspectie van het dak te laten doen. Hierdoor kunnen eventuele problemen met uw dak direct worden meegenomen in de dakwerken.


Laatste nieuws

nieuw dak

Dakisolatie

Het laten plaatsen van u dakisolatie kan zeer voordelig worden gedaan met

Groendak plaatsen

Een groendak is absoluut een van de mooiste daken. Een begroeid dak

Dakbedekking plat dak

Er zijn verschillende soorten dakbedekking die u kunt laten plaatsen op een