Informatie en advies over dakwerken
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
 

dak vervangen door een dakwerkerHet dak vervangen van een woning moet om de 25-40 jaar gebeuren. Door weersomstandigheden vindt er slijtage van de dakbedekking plaatst waardoor deze binnen deze periode moet worden vervangen om de waarde van uw woning te beschermen. Een verouderd dak kan namelijk voor grotere problemen zorgen. Het dak vervangen hoeft overigens niet altijd in zijn geheel te gebeuren dit kan ook gedeeltelijk gebeuren.

*Tip:

Direct weten de exacte prijs is? Ontvang tot 6 offertes van diverse lokale specialisten en bespaar tot 30%, geheel vrijblijvend.

Dak vervangen: Volledig of Gedeeltelijk?

Als u het dat laat vervangen is het altijd handig om eerst een inspectie te laten doen door een ervaren dakwerker. Deze kan bepalen wat de beste optie is voor uw dak. In veel gevallen is het niet nodig het volledige dak te vervangen of zijn er alternatieven. Denk hierbij een het renoveren van oude dakpannen, het plaatsen van een overzetdak of een gedeeltelijke vervanging van de dakpannen. Kies dus niet te snel voor een volledige vervanging, dit kan namelijk onnodig veel geld kosten.

Kan ik een overzetdak plaatsen?

Overzetdaken zijn lichtmetalen platen die in allerlei verschillende kleuren en stijlen geleverd kunnen worden. De dakpannen van een overzetdak zijn niet te onderscheiden van echte dakpannen en zijn bovendien erg ligt waardoor uw dak minimaal belast wordt. Het overzetdak wordt over uw huidige dakbedekking geplaatst waardoor het dak er weer als nieuw uitziet. Het plaatsen van een overzetdak is aanzienlijk goedkoper dan het volledige dak vervangen. Dit is dan ook een optie waar goed naar gekeken moet worden.

Het dak vernieuwen

Het kan zijn dat er los van de dakpannen vervangen nog meer werkzaamheden nodig zijn. Zo moet bij zeer verouderde daken de dakconstructie (balken) worden nagekeken op bijvoorbeeld vocht en houtworm problemen. Een verouderde dakconstructie moet zo snel mogelijk versterkt worden om grotere problemen te voorkomen. Het dak vernieuwen hoeft niet groot aangepakt te worden, dit kan ook op een kleinschalige manier. Denk hierbij aan laten reinigen van de dakpannen waardoor zij er weer als nieuw uitzien. Beschadigde of kapotte dakpannen kunnen eventueel met identieke dakbedekking worden vervangen waardoor de kosten voor het vernieuwen van het dak beperkt blijven.


Laatste nieuws

nieuw dak

Dakisolatie

Het laten plaatsen van u dakisolatie kan zeer voordelig worden gedaan met

Groendak plaatsen

Een groendak is absoluut een van de mooiste daken. Een begroeid dak

Dakbedekking plat dak

Er zijn verschillende soorten dakbedekking die u kunt laten plaatsen op een