Informatie en advies over dakwerken
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
 

overzetdakIs uw dakbedekking aan vervanging toe? In dat geval moet uw dak gerenoveerd worden. Er zijn verschillende methoden om nieuwe dakbedekking te plaatsen. Een van de methodes waar u kosten mee kunt besparen is een overzetdak. Een overzetdak wordt bovenop uw huidige dak geplaatst. U bespaart kosten omdat er geen dakbedekking verwijdert hoeft te worden. Als u een nieuw dak wilt plaatsten worden er afbraakkosten in rekening gebracht die voor een paar duizend euro extra op de factuur kunnen zorgen. Een overzetdak is daarom een goed alternatief.

*Tip:

Direct weten de exacte prijs is? Ontvang tot 6 offertes van diverse lokale specialisten en bespaar tot 30%, geheel vrijblijvend.

Hoe wordt een overzetdak gelegd?

Allereerst is het belangrijk om te weten dan overzetdaken niet kunnen worden gelegd op een dak met betonnen of keramische dakpannen. De reden hiervoor is dat dakpannen niet stevig genoeg zijn om het overzetdak op te monteren. Ook er geen houtrot zitten in de originele houtconstructie. Dakbedekking die wel geschikt is voor een overzetdak:

  • Leien
  • Shingles
  • Roofing
  • Golfplaten

Om een overzetdak te kunnen plaatsen wordt er eerst een doek op uw huidige dak geplaatst dat goed isoleert en eventuele condens voorkomt. Daarna wordt er een houtconstructie geplaatst. Deze bestaat uit tengellatten die verticaal worden geplaatst en horizontaal de panlatten waar de nieuwe dakbedekking uiteindelijk aan wordt gemonteerd.

Materiaal dakpanelementen overzetdak

De pannen die op een overzetdaken worden gemonteerd zijn gemaakt van staal en zijn bewerkt met zink en een extra polyester coating om duurzaamheid te bevorderen. Deze stalen pannen hebben een isolerend effect en zijn erg licht van gewicht waardoor uw dak niet onnodig zwaar wordt gemaakt. Daarnaast zijn ze ook nog eens goed bestendig tegen mosgroei. Deze pannen worden op de panlatten van het overzetdak gemonteerd. De nokvorsten (nokken) die de dakhelften samenbrengen wordt bij het plaatsen van een overzetdak altijd vervangen.

Hoe lang duur het om een overzetdak te plaatsen

Het duurt niet lang om een overzetdak te plaatsen. In veel gevallen kan dit zelf binnen 24 uur. Gemiddeld duurt de plaatsing zo’n 1-3 dagen afhankelijk van het oppervlak van uw dak en eventuele afwerking rondom de schoorsteen.

Kostprijs overzetdak

Een nieuw dak kost in de regel meer. De reden hiervoor is dat er kosten in rekening worden gebracht voor het verwijderen van de huidige dakbedekking. Er zijn ook containerkosten en stortkosten. Deze kosten worden niet in rekening gebracht bij het plaatsen van een overzetdak.

  • Prijs overzetdak: 7000 – 10.000
  • Prijs nieuw dak: 10.000 – 15.000

Kostprijs overzetdak per m2

Hieronder de prijzen per m2 voor een overzetdak.

Soort Gem. prijs per m² * Levensduur
Golvend (klassiek) Tussen de €50 – €60 30 jaar
Golvend (Spaans) Tussen de €50 – €60 30 jaar
Industieel Tussen de €50 – €60 30 jaar

* Prijs incl. plaatsing en btw

Laat een overzetdak altijd leggen door een professioneel bedrijf om eventuele problemen met condens te voorkomen.

Vergelijken loont

U kunt onze vergelijkingsdienst gebruiken om de prijzen van verschillende dakwerk bedrijven met elkaar te vergelijken. Zo krijgt u beter inzicht in de prijzen en weet u waar u aan toe bent. Vergelijk de prijzen en de verschillende adviezen via onze website en maak een weloverwogen keuze. Vul hieronder uw postcode in en begin met vergelijken. Een vergelijking kan u tot wel 30% opleveren.


Laatste nieuws

nieuw dak

Dakisolatie

Het laten plaatsen van u dakisolatie kan zeer voordelig worden gedaan met

Groendak plaatsen

Een groendak is absoluut een van de mooiste daken. Een begroeid dak

Dakbedekking plat dak

Er zijn verschillende soorten dakbedekking die u kunt laten plaatsen op een