Roofing herstellen of vervangen

Roofing is de dakbedekking op een plat dak en is gemaakt van bitumen of EPDM. Schade aan deze materialen kan er voor zorgen dat uw dak schade oploopt die erg veel kan kosten om te laten herstellen. Het is dus altijd aan te raden om de roofing snel te laten herstellen of vervangen wanneer u constateert dat deze toe is aan vernieuwing.

Hoe weet ik wanneer de roofing moet plaatsen?

Scheur in de roofing

De meest zichtbare vorm van beschadiging is een scheur in de roofing. Dit zorgt er voor dat de waterdichtheid gecompenseerd wordt en water kan doordringen tot de dakconstructie. Dit is bij een plat dak een groot probleem omdat het water niet zo goed kan worden afgevoerd als bij een hellend dak. Het water blijft daarom voor langere tijd liggen totdat het verdampt. Het water kan in de tussentijd intrekken in het onderliggende beton of houtconstructie. Het herstellen of vervangen van de roofing is daarom van groot belang.

Blaas onder de Roofing

Een blaas onder de roofing is een teken van waterdamp die zich onder de dakbedekking bevind. Ook dit is een teken dat de waterdichtheid gecompenseerd is. Een blaas kan ook scheuren in de roofing veroorzaken.

Hoe moet ik de roofing herstellen?

Het kan zijn dat de gehele roofing vervangen moet worden. Dit is het best te bepalen door een expert. Indien het alleen een plaatselijk herstel nodig is kunt u blaasjes en scheuren snel en eenvoudig laten repareren. Roofing herstellen kunt u zelf doen maar het is altijd aan te raden om een specialist naar het probleem te laten kijken om eventuele toekomstige problemen te voorkomen.

Materialen plat dak

Het vervangen of herstellen van de dakbedekking op een plat dak kost als volgt:

  • Bitumen (roofing) 40 – 45 euro per m2
  • Kunststof (PVC) 50 – 65 per m2
  • Rubber (EPDM) 70 – 85 euro per m2

Zoals u ziet kunnen de kosten erg uiteen lopen. Vergelijk daarom altijd eerst offertes voordat u een roofing reparatie bedrijf aanneemt.

Roofing volledig vervangen

Scheuren en blaasjes kunnen een voorteken zijn dat de roofing volledig vervangen dient te worden. In sommige gevallen wordt de nieuwe roofing dan over de oude heen geplaatst. Zowel bij het vervangen over herstellen van roofing is het belangrijk dat deze eerst worden gereinigd zodat mos geen kans heeft om te groeien op het materiaal.

Wat zijn de exacte kosten precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij dakwerkers in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.